Ontdek hier alle nieuwtjes over diddit van dit schooljaar.
Hier kom je alles te weten over updates, aanpassingen, filmpjes, weetjes, evenementen ... Kijk hieronder voor het nieuws van dit schooljaar, of klik op één van de schooljaren hiernaast om het archief of de laatste nieuwtjes te bekijken.
Het diddit-team
Vanaf dinsdag 4 april wordt het overzicht van opdrachten en evaluaties vernieuwd. Een frisse look, duidelijke filters aan de linkerkant en een overzicht dat je kan uitklappen voor meer details. Je kunt nu ook in 1 oogopslag zien om welk(e) hoofdstuk(ken) het gaat.
We organiseerden een webinar waarin we je stap voor stap tonen hoe je diddit inzet als voorbreiding op de examens. Benieuwd hoe jij diddit optimaal kan inzetten om je leerlingen nog beter te ondersteunen?
Herbekijk dan zeker het webinar!
Binnen enkele weken staan de examens voor de deur. Diddit biedt heel wat mogelijkheden om je leerlingen digitaal voor te bereiden op de examens. Daarom duiken we tijdens dit webinar in enkele handige functionaliteiten van diddit die het verschil kunnen maken voor jou en je leerlingen, bv. de online opdrachten, remediëring, het resultatendashboard… Wees er dus zeker bij op 9 november om 14u00.
Dit webinar raden we aan voor de volgende vakken en methodes in diddit:
Benieuwd wat we te vertellen hebben?
Vanaf vandaag zul je als leerkracht in diddit nog overzichtelijker je klasgroepen en leerlingen kunnen terugvinden. Je kan eenvoudig de verschillende klasgroepen kiezen waaraan je lesgeeft.
Bij elke klasgroep zie je een overzicht van alle leerlingen en kun je duidelijk zijn welke leerlingen nog niet zijn gekoppeld. Als een leerling is gekoppeld aan zijn/haar school, kun je zien met welk e-mailadres hij/zij dit heeft gedaan. Zo kun je nakijken of leerlingen zich aan de juiste naam hebben gekoppeld.
Tijdens een start-2-diddit workshop krijgen jij en je collega-leerkrachten praktische tips om diddit efficiënt in te zetten voor, tijdens of na de lessen. We gaan samen dieper in op alle functionaliteiten van diddit, van vrij oefenen met ingebouwde differentiatie, lesmateriaal, bordboek tot resultaten en online evaluaties. Zo kunnen jij en je collega’s diddit inzetten in de klas volgens jullie digitale noden en wensen. Tip: Een start-2-diddit voor het hele lerarenteam kan ook een leuke en zinvolle invulling zijn van de pedagogische studiedag op jouw school.
Sinds vandaag kun je aan de slag met de nieuwe look & feel van de bordboeken en e-books in diddit. Je zal merken dat alle knoppen nu nog gebruiksvriendelijker zijn georganiseerd in het bordboek/e-book. Zo kun jij en je leerlingen alle functionaliteiten gemakkelijker inzetten in de klas.
Wil je graag de nieuwe bordoeken en e-books ontdekken? Schrijf je nu nog snel in voor de gratis diddit-workshops eind augustus tijdens de Summer Academy. Of vraag een gratis workshop aan bij jou op school via je educatief vertegenwoordiger.
Begin september zullen de handleidingen en instructievideo's van het bordboek en het e-book aangepast zijn naar de nieuwe look & feel.
Heb je de afgelopen periode nog eens ingelogd op diddit? Heb je gezien hoe de nieuwe features en het handige overzicht diddit nog gebruiksvriendelijker maken?
We nemen ook graag de tijd om je diddit en de nieuwe features zelf hands-on uit te leggen. Schrijf je daarom in voor de gratis diddit-workshops eind augustus tijdens de Summer Academy op 8 locaties in Vlaanderen.
Of surf naar diddit.be en ga zelf op ontdekking met de nieuwe handleidingen voor de leerkracht en leerling.
Eind augustus organiseren we opnieuw de Summer Academy op 8 verschillende locaties in Vlaanderen. Zo zullen we je helemaal klaarstomen om optimaal met diddit aan de slag te gaan in het nieuwe schooljaar. Op elke locatie kan je deelnemen aan 3 verschillende workshops:
De Summer Academy vindt plaats op deze 8 verschillende locaties in Vlaanderen.
Onze voornemens voor het nieuwe schooljaar? Jou nog beter ondersteunen bij het lesgeven! Daarom komen er de volgende maanden wat vernieuwingen aan in diddit die je de tools geven om je leerlingen optimaal te ondersteunen in het leerproces. Kort samengevat: we gaan de kloof tussen lesgeven op papier en digitaal lesgeven verder verkleinen! Kan je niet wachten om te ontdekken wat er op de planning staat voor diddit? We lichten alvast een tipje van de sluier op in een korte video!
We hebben het afgelopen schooljaar ons oor te luister gelegd bij honderden leerkrachten om te ontdekken welke aanpassingen en extra functionaliteiten in diddit echt het verschil kunnen maken in de klaspraktijk.
Zo is er het voorbije schooljaar inderdaad al heel wat vernieuwd:
In de video licht Annelies van het diddit-team kort toe welke vernieuwingen je de komende maanden mag verwachten. We focussen ons vooral op:
We tonen je voor het eerst de vernieuwingen tijdens de Summer Academy in augustus! Wil je erbij zijn, dan kan je je vanaf nu inschrijven via www.vanin.be/summer-academy .
Was jij al fan van de ontdekplaten in diddit? Dan hebben we heel goed nieuws, want je kan nu ook ontdekplaten toevoegen in een leerpad! Onlangs integreerden we ook BookWidgets in de leerpaden van opdrachten in diddit. Met ontdekplaten erbij kan je nu nog meer variëren met het materiaal in een opdracht.
Wie kan er beter uitleggen wat diddit kan betekenen voor leerkrachten tijdens het lesgeven dan de leerkrachten zelf? We bezochten Peter, Martine en Lieve op school en vroegen hen hoe ze met diddit werken om hun lessen te verrijken en leerlingen te begeleiden in hun leertraject. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video hier!
Werkte jij al met BookWidgets? Dan hebben we geweldig nieuws: nu kan je ook BookWidgets-oefeningen toevoegen in opdrachten op diddit!
Je kon al lesmateriaal en oefeningen combineren in een online leerpad. Vanaf nu kan je ook oefeningen uit Bookwidgets integreren in een leerpad. Zo hoef je niet langer te schakelen tussen verschillende tools, maar kan alles op één plek. Handig! Ken je BookWidgets nog niet? Het is een interactieve leer- en oefentool waarmee jij als leerkracht zelf online oefeningen kan aanmaken als je een actieve BookWidgets licentie hebt. Deze oefeningen kan je nu dus integreren in een diddit-opdracht. Zo krijg jij meer flexibiliteit om eigen materiaal toe te voegen in een opdrachtenreeks.
De resultaten van een BookWidgets-oefening zijn niet zichtbaar in diddit zelf. Je kan deze wel inkijken als je op de resultatenpagina in diddit klikt op het oogje naast de BookWidgets-oefening. Dan kom je op de website van BookWidgets terecht waar je de antwoorden van leerlingen in detail kan bekijken. Bekijk het handige instructiefilmpje over hoe je BookWidgets toevoegt in een leerpad: bekijk de video >
Ontdek hoe je BookWidgets-oefeningen toevoegt in opdrachten in de herwerkte handleiding voor de leerkracht en leerling. Handleiding leerkracht > Handleiding leerling >
Vanaf nu is het mogelijk om sub- en superscript te gebruiken in oefeningen op diddit. Maken je leerlingen en jij gebruik van een van de volgende jaarboeken, dan kan je binnenkort de nieuwe functionaliteit inzetten:
Wetenschapsvakken die gebruik maken van een van de bovenstaande jaarboeken kunnen makkelijker wetenschappelijk notaties maken in subscript, superscript en symbolen. Goed nieuws dus, want zo kan je antwoorden als H²O correct ingeven in je diddit-oefeningen!
Gebruiken jij en je leerlingen de bordboeken en e-books in diddit? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf vandaag kun je aan de slag met de vernieuwde, gebruiksvriendelijke tekstverwerker. Digitaal noteren biedt nu nog meer mogelijkheden en wordt nog gemakkelijker.
In de VAN IN-toolbar klik je nog steeds op dezelfde knop om tekst toe te voegen aan je bordboek of e-book. Klik daarna op de plek waar je digitaal wil noteren en nu opent de tekstverwerker. Je kan nu:
Bekijk de vernieuwe handleiding van het bordboek >> Bekijk de vernieuwde handleiding van het e-book >>
Wij waarderen jouw mening als gebruiker van diddit enorm. Daarom nodigen we je uit om deel te nemen aan de didditQuest, een reeks korte enquêtes waarin we je vragen naar je mening over bestaande en nieuwe functionaliteiten van ons onlineleerplatform.Er zijn geen foute antwoorden en elke diddit-gebruiker kan deelnemen, of je nu een digitale starter of digitale duizendpoot bent.
Wat kan je verwachten?
Schrijf je in tot en met 1 december 2021 en ontvang vervolgens tweewekelijks een didditQuest tot 27 februari 2022. Het zijn steeds korte enquêtes van maximum 5 minuten. We verzenden de survey telkens op een woensdag en je hebt 7 dagen tijd om de didditQuest in te vullen.
Wil jij graag bijdragen aan de ontwikkeling van ons onlineleerplatform?
Als leerkracht ondersteun je je leerlingen heel eenvoudig met opdrachten in diddit. Bekijk de voordelen van diddit en hoe je opdrachten en leerpaden inzet.
We nodigen je uit in een leuke koffiebar op 5 locaties in Vlaanderen voor koffie, gebak en een interessant gesprek waar we luisteren naar jou. Wat is jouw mening omtrent digitale leerplatformen? Hoe pak jij het lesgeven aan dit jaar: analoog, hybride of digitaal? Wat pas je nu nog toe in je lessen? En hoe kunnen wij je nog beter ondersteunen?
Tijdens een diddit workshop krijgen jij en je lerarenteam praktische tips om diddit, ons digitale leerplatform, efficiënt in te zetten voor, tijdens en na de les.
Knooppunt werd vervangen door een eenvoudigere manier om in te loggen op diddit.
Reactiveer je Knooppunt-account in diddit. Zo ben je meteen opnieuw gekoppeld met je school en heb je toegang tot al je actieve licenties.Klik op ‘Aanmelden’ en maak daarna een nieuw wachtwoord aan voor het e-mailadres waarmee je op Knooppunt inlogde via ‘Wachtwoord vergeten?’.
Lukt het overzetten van je account niet helemaal volgens je verwachtingen? Mail dan naar diddit@vanin.be met de nodige gegevens en we helpen je graag verder.
Ga naar diddit.be, klik op de knop ‘Registreren’ en maak een nieuw account aan. Je kan kiezen om een traditionele login aan te maken op diddit met je e-mailadres en een paswoord. Of je kan een account aanmaken door je inloggegevens van Smartschool, Microsoft of Google te gebruiken en ervoor te kiezen om deze login ook als diddit-login te gebruiken.
Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken