In het tabblad ‘Evalueren’ vind je alle evaluatiemateriaal: taken, toetsen, evaluatiefiches, kopieerbladen en het online portfolio. Bekijk op deze pagina alle handige instructiefilmpjes en ga zelf aan de slag in diddit.
In de module ‘Evalueren’ vind je alle evaluatiemateriaal: taken, toetsen, evaluatiefiches, kopieerbladen en het online portfolio. Het startscherm van de module ‘Evalueren’ bevat een filter om te zoeken tussen al het evaluatiemateriaal. Je kunt zoeken via zoektermen, per hoofdstuk, per onderwerp of per bestand. Daarnaast kun je bovenaan een indeling vinden met tabbladjes Evaluaties, Mijn geplande evaluaties en Portfolio (indien van toepassing)
De icoontjes bij elke toets of taak geven de eigenschappen weer.
Voor verschillende methodes is er een portfolio in diddit aanwezig. Leerlingen vullen hun portfolio in door via het boek naar het onderdeel 'Portfolio' te gaan. Als de leerlingen hun portfolio voor het hoofdstuk hebben ingevuld, kan je als leerkracht in je account een overzicht zien van hun ingevulde portfolio’s.
Klik op één van de afgewerkte portfolio’s om na te kijken wat de leerlingen hebben ingevuld. Jij kan als leerkracht ook jouw mening invullen. Dit kunnen de leerlingen later ook in hun portfolio zien.
Aan de hand van jouw mening geeft diddit automatisch een remediëringsopdracht. Jij kan zien welke oefenreeksen diddit selecteerde en kiest om de oefenreeksen te accepteren of niet. Je kan nog extra oefenreeksen aan de remediëringsopdracht toevoegen als je wil.
In de module Evalueren kan je rechtstreeks de resultaten bekijken via de blauwe dropdown bovenaan. Je kan de resultaten ook bekijken via de module ‘Resultaten’.
Van een afgewerkte toets kun je de details bekijken door op de titel van de toets (bovenaan) te klikken en vervolgens op het oogje rechts bij de naam van een leerling te klikken. Op het detailscherm kun je zien hoe goed de toetsvragen werden gemaakt. Je kunt per toetsvraag ook persoonlijke feedback geven aan je leerlingen.
Blijken leerlingen minder dan de norm te scoren, dan biedt diddit een remediëringstraject aan. Op basis van de fout beantwoorde vragen zal diddit een of meer oefenreeksen klaarzetten. Als leerkracht bepaal je zelf of leerlingen die extra oefeningen ook echt toegestuurd krijgen.
Blijken leerlingen minder dan de norm te scoren bij een digitale toets of portfolio, dan biedt diddit een remediëringstraject aan. Op basis van de fout beantwoorde vragen zal diddit een of meer oefenreeksen klaarzetten. Je bepaalt zelf of leerlingen die extra oefeningen ook echt toegestuurd krijgen.
Bij elke opdracht, oefenreeks en evaluatie kun je steeds feedback versturen naar je leerlingen. Klik in de module Resultaten bij de oefening, opdracht of evaluatie op de leerling die je feedback wilt geven. Via de tekstballon kan je een boodschap schrijven en extra credits voor games geven.
De leerling ontvangt hiervan een melding in zijn of haar account.
Kies bij de module 'Resultaten' je evaluatie en klik je rechts bovenaan je scherm op de knop 'Resultaten'. Kies nu 'Resultaten doorsturen'. Daarna meld je aan op Smartschool en ga je naar je Skore puntenboek. Maak een nieuwe evaluatie aan en kies om resultaten te importeren. Vervolgens kan je je diddit-evaluatie kiezen uit de lijst. Klaar!
Enkele handige tips ...
Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken