Onderwijshervorming: transversale doelen - diddit

gastsprekers

Gastsprekers onderwijshervorming: transversale doelen

Transversale doelen

De onderwijshervorming, eindtermen, leerplannen, transversale doelen ... een hele boterham! Hoe kunnen we er optimaal voor zorgen dat onze klaspraktijk, met zorg voor onze leerlingen, de gepaste vertaling is van de theorie naar de praktijk? 

Nathalie Briessinck is sinds 3 jaar uitgeefmanager op de afdeling secundair onderwijs van Uitgeverij VAN IN. Daarvoor werkte ze als projectmanager op het Departement Onderwijs & Vorming en als leerkracht en directeur ook in het onderwijsveld. 

Tess Poppe is sinds 3 jaar uitgeefcoördinator op de afdeling van Nathalie en ondersteunt onze educatieve auteurs in het uitwerken van het materiaal. 

De afgelopen maanden zijn Tess en Nathalie met het volledige uitgeefteam druk in de weer geweest met het kijken naar een inzichtelijke manier voor leerkrachten om de nieuwe eindtermen en leerplandoelen te kunnen halen. Zij lichten het resultaat daarvan graag toe tijdens deze sessie.


Alles weten over de onderwijshervorming?

Dat kan! Op vanin.be/onderwijshervorming vind je alle informatie van de overheid en de koepels. Verder lichten medewerkers van Uitgeverij VAN IN toe hoe zij met de vernieuwing aan de slag gaan bij het creëren en herwerken van nieuwe en bestaande reeksen. Een overzicht van die reeksen vind je ook daar, net als een uitgebreid woordenboek voor onderwijsterminologie, met aandacht voor alle begrippen betreffende de onderwijshervorming.

Wekelijks posten we updates, dus houd vanin.be/onderwijshervorming zeker in de gaten! We helpen je graag verder om volgend jaar met een gerust hart aan de slag te gaan.

Schrijf me in voor de Van Infowijzer >>Inschrijven >>

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.